Uddrag af kapitlet ‘De kalkede grave’ fra Peter Øvig Knudsens bog ‘Efter drabet’

Volmer Nissen - billedet er fra bogen "Efter drabet" af Peter Øvig Knudsen

Volmer Nissen – billedet er fra bogen “Efter drabet” af Peter Øvig Knudsen

I et gammelt, brandsikkert pengeskab opbevarer Volmer Nissen de dokumenter, han tog med sig, da han i 1988 blev pensioneret efter et langt liv som politiadvokat i København. Et par af sagerne kan stadig ægge ham efter mere end halvtreds år. Allerede under vores første telefonsamtale begyndte han således at tale om drabet på købmand Hansen på Rungsted Plads i april 1945. Volmer Nissen ved, hvem der røvede og dræbte købmanden, men efter krigen blev han hindret i at få drabsmændene retsforfulgt og dømt.
I offentligheden vil Volmer Nissen være bedst kendt som juridisk chef for det københavnske narkotikapoliti gennem næsten tyve år. I 1969 deltog han selv i oprettelsen af politiets særlige narkoadvokatur, hvis ubønhørlige leder han var frem til sin pensionering som halvfjerdsårig. Færre ved, at Volmer Nissen under besættelsen var politifuldmægtig i anklagemyndigheden i København og benyttede sin viden herfra til at hjælpe modstandsbevægelsen med at vurdere oplysninger om personer, der var udset til at blive likvideret.

Læs mere her: http://www.efterdrabet.gyldendal.dk/Gyldendal/GS/EfterDra.nsf/69fd8983e59a10aec1256a09003b3725/341e74ba299c47b0c1256a180067d2f3?OpenDocument

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*