Pressemeddelelse: Volmer Nissen: I sagens interesse nu ude som e-bog

Forside til biografien "Volmer Nissen: I sagens inteesse"

“Volmer Nissen: I sagens inteesse” af Camilla Winther Nissen

Camilla Winther Nissens anmelderroste biografi Volmer Nissen: I sagens interesse udkommer nu som e-bog. At e-bogen har været nogen tid undervejs skyldes de mange billeder og opsætningen i et format, der ikke normalt tillader så mange billeder, som Camilla Winther Nissens originalmanuskript indeholder. Det har dog været vigtigt for forfatteren, at læsere af e-bogen får den samme gode læseoplevelse, som ved en trykt bog.

Biografien, der er baseret på politiadvokat Volmer Nissens originalmanuskript, blev om- og færdigskrevet af datteren Camilla Winther Nissen, således manuskriptet i dag fremstår som en biografi i selvbiografisk form. Biografien dækker perioden 1918-2002 – med et enkelt smut tilbage til krigen i 1864.

Politiadvokat Volmer Nissen blev født i Frederiksborg Slotssogn i handelsgartneriet Eksporthaven i 1918 og voksede op i Hillerød – dengang byen ikke havde mere en 6000 indbyggere. Familien havde tidligere eget Holmegaarden i Hillerød, men solgte den. Sine første skoleår tilbragte Volmer Nissen på Marie Mørks Privatskole, hvorefter han kom i mellemskolen og gymnasiet på Frederiksborg Statskole. Herfra blev han student i 1936. Volmer Nissen begyndte derefter straks at læse jura på Københavns Universitet og blev cand.jur. med første karakter i 1941 kun 22 år gammel – som dengang Danmarks yngste.

Efter en kortere ansættelse i Københavns Magistrats 1. afdeling, blev han året efter ansat hos Københavns Politi, hvor modstandsbevægelsen bad ham undersøge, om folk var stikkere eller ej. I bekræftende fald blev de likvideret. Volmer Nissen bevarede under besættelsen sin tilknytning til Hillerød og deltog blandt andet i våbennedkastninger i Gribskov og våbentransporter. Han var ligeledes en del af ventegruppen ”Kulsvierbataillonen, Frederiksborg Amt Vest”. Meget tyder på, at hans rolle i modstandskampen er langt større end tidligere antaget.

Efter befrielsen arbejdede Volmer Nissen med Edderkopsagen, der trak korrupte tråde ind i det københavnske politikorps. Som politiadvokat fik Volmer Nissen derefter sit eget undersøgelseskammer. Mord, valutasvindel, pengeafpresning og sprængte pengeskabe gav travlhed ligesom sagen om de falske britiske pund fra koncentrationslejren Sachsenhausen.

Som chef for Københavns Narkotikapoliti siden 1968 argumenterede Nissen indædt for bedre værktøjer til bekæmpelse af narkotikahandelens bagmænd. Nye begreber som undercoveragenter og anonyme vidner blev introduceret af ham i håb om at kunne ramme engrosmorderne og ikke blot småpusherne. Man skulle ikke gå efter stofmisbrugerne, hvis liv allerede var ødelagt af hård narko.”

Første oplag af den trykte version udkom slutningen af efteråret 2015 og er blevet særdeles vel modtaget af anmeldere, læsere og bibliotekernes lektør.

Uddrag af anmeldelser
Biografi og Danmarkshistorie i et. Spændende som en krimi og samtidig skrevet med vid, lune og humor. Formår at kombinere det personlige og selvoplevede med den professionelle politiadvokats vid således, at troværdigheden aldrig sættes over styr.”, lektørudtalelse

Alt i alt et spændende, fængende og yderst læseværdigt værk, ikke mindst takket være Volmer Nissens lune, humor og forstående menneskesyn. Da han desuden var begavet med en formidabel fortælleevne, kan jeg kun være yders begejstret for udgivelsen.”, Birthe Korsbæk – Historie-online.dk

Bogen er et prægtigt monument over en mand, der viede sit liv til, hvad der var ret – og til sin familie, i den tid der var til overs.”, Thomas Elkjær Bentsen – Folkets Avis

Mange gode historier fra et oplevelsesrigt liv.”, Per Pilekjær – Nordjyske Stifttidende

Bogen giver et vedkommende portræt af et dybt engageret menneske, en ildsjæl, der aldrig gik på kompromis med det han troede på, og som gennem livets omskifteligheder altid holdt fast i korrekt og ordentlig tilgang til sine sager, samtidig med at han havde stor samfundsforståelse, og et ønske om at informere og samarbejde med alle aktører.
En bog der varmt kan anbefales, hvis man interesserer sig for de mere dunkle sider af besættelsen, udviklingen af vores retssystem siden Anden Verdenskrig og ikke mindst hvis man holder af en god og underholdende biografi.“, Miriam Reiner – LitteraturMagasinet

Uddrag fra kapitlet Politifuldmægtig:
Mens jeg sad på mit lille kontor sammen med en kriminalbetjent, der var i gang med at maskinskrive en afhøring til rapport for mig, kom en kittelklædt våbentekniker ind og lagde pistolen på mit bord med bemærkningen: ”Den er ubrugelig.”
Jeg tog den op i min hånd, sigtede på vægtelefonen lige bag kriminalbetjentens hoved og trykkede af. Et brag lød i det lille rum, da pistolen gik af, og vægtelefonen døde. Det gjorde den stakkels kriminalbetjent næsten også af skræk. Vi sad begge tilbage med store øjne og en grim fornemmelse i maven helt ude af stand til at sige noget!
I kontoret ved siden af var kriminalassistent Christian Munck i færd med at afhøre William Brorson – ved denne lejlighed fængslet og sigtet for både røverier og drab. Brorson var forståeligt nok ikke meget for at redegøre for sit synderegister. Han har efter sin domfældelse i et interview med præsten Johannes Møllehave i TV fortalt om sin kriminelle fortid. Ved lyden af skuddet spurgte han kriminalassistenten, hvad det var.
”Det er blot fuldmægtigen, der skød en hård benægter”, svarede Munck, en sindig og ligevægtig jyde.
”Det må man da ikke”, udbrød Brorson.
”Tja, det kan være nødvendigt i visse tilfælde”, sagde Munck ganske roligt.
Brorson fik pludselig travlt med at lukke op for godteposen. Han skulle bestemt ikke sendes ind til fuldmægtigen.

Flere informationer om Volmer Nissen og bogen kan ses på hjemmesiden http://isagensinteresse.dk/
For flere informationer om udgivelsen, kontakt forlaget på info@dreamlitt.com eller forfatteren på winthernissen@hotmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*