Befrielsen – foråret 1945

Volmer Nissens armbind fra Kulsvierbataillonen, Frederiksborg Amt Vest. Det var fremstillet af hæren, og i den hvide stribe var indvævet M. I. for Materiel-Intendanturen. Ved mangel på uniformer, ville armbindet ifølge Genevekonventionen af 1907 være nok til at identificere bæreren som kombatant og således risikerede man ikke summarisk henrettelse ved tilfangetagelse.

Volmer Nissens armbind fra Kulsvierbataillonen, Frederiksborg Amt Vest. Det var fremstillet af hæren, og i den hvide stribe var indvævet M. I. for Materiel-Intendanturen. Ved mangel på uniformer, ville armbindet ifølge Genevekonventionen af 1907 være nok til at identificere bæreren som kombatant og således risikerede man ikke summarisk henrettelse ved tilfangetagelse.

Uddrag fra Volmer Nissen: I sagens Interesse

Befrielsen – foråret 1945

Befrielsen – foråret 1945

Klik på linket for at læse pdf-filen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*