Om bogen

Forside til biografien "Volmer Nissen: I sagens inteesse"

Forside til biografien “Volmer Nissen: I sagens inteesse”

Volmer Nissen: I sagens interesse er en biografi i selvbiografisk form skrevet af Camilla Winther Nissen

Volmer Nissen døde i 2008 og efterlod sig manuskriptet til en selvbiografi, som han dog ikke havde fået færdiggjort. Han var blevet opfordret af Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, til at skrive selvbiografien, men manuskriptet var sine steder præget at juridisk sprog og krævede ligeledes lidt opbrydning og uddybning. Nogle historier manglede den bagvedliggende ramme. Informationer, der for størstedelens vedkommende dog var tilgængelige i hans eget arkiv.

Volmer Nissen blev opfordret til at samarbejde med en ghostwriter, der kunne gøre manuskriptet færdigt, men det ville samtidig betyde, at fonde skulle søges til at honorere en sådan. Og manuskriptet endte med at få lov at ligge.

Efter hans død fik hans yngste datter, Camilla Winther Nissen, manuskriptet udleveret af Volmer Nissens kone, anklagerassessor Inge Winther Nissen, og hun påbegyndte en gennemskrivning af bogen, der kunne gøre den nemmere tilgængelig. Efter Inge Winther Nissens død lykkedes det at opspore Volmer Nissens arkiv, der var blevet lånt ud. Ved en minutiøs gennemgang af materialet lykkedes det at finde de manglende brikker i puslespillene, således at historierne kunne fremstå mere fuldkomne.

Ligeledes blev de i kraft af arkivloven muligt at offentliggøre detaljer om enkelte sager, som det ikke havde været muligt at medtage i råmanuskriptet.

“I sagens interesse” var Volmer Nissens egen titel på bogen. En titel, der i den grad karakteriserede hele hans liv. Bogen omhandler de sager han – og andre – arbejdede med fra hans start i Københavns politi i 1942 frem til hans pensionering i 1988. En periode, der dækker besættelsen, efterkrigstiden, 60’ernes frisind, ungdomsoprøret i 70’erne med hashrygning og de hårdere stoffers indtog i slutningen af årtiet, samt de store sager i 80’erne.

Volmer Nissen kæmpede indædt hele livet for det, han mente var rigtigt. Det han mente, var I sagens interesse.

Bogen udkommer 26.oktober 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*